Kaalikääryleitä?


14.3.2015 

Eilen keittiöllä teimme suomalaista sapuskaa työmyyrille maisteltavaksi! Tarjolle ilmestyi punajuuripyreetä, paistettua lohta sekä kaalikääryleitä. Aamupäivä meni kuitenkin ennen kokkaamista misatessa ja harvakseltaan jälkkäreitä tehdessä. Oli kiva tehdä suomalaista safkaa, kun keittiön kokit tulivat tuon tuosta kyselemään, maistelemaan ja pällistelemään, että mitäs myö nyt oikeen meinataan. Käytimme heidän mielestään todella paljon sokeria (punajuuripyreeseen sekä kaalikääryleisiin siirappia), mikä oli heille uutta. Kun sain kaalikääryleisiin täytteen valmiiksi (riisiä, sipulia, jauhelihaa, siirappia), pelkäsin jo hetken, ettei sitä jää itse kääryleisiin yhtään, sillä innokkaita maistelijoita oli moneksi käsipariksi asti! Ilmeisesti maistui hyvältä! Valmiit annokset näyttivät heidän mielestään todella hienoilta (minähän en tietenkään muistanut ottaa kameran muistikorttia mukaan, joten kuvaaminen meni omalta osalta reisille) ja kännykät viuhuivat ilmassa vimmatusti hetkellisesti, kun kuvia räpsittiin okein olan takaa. Tuli tosi hyvä mieli, kun ruoka näytti ja vielä maistuikin oikein maukkaalta heidän mielestään. Ei me ihan tumpeloita olla!
Palatakseni vielä valmistusvaiheisiin, matkaan tuli punajuuripyreen osalta muutama mutka, kuten esimerkiksi tuplasuolaisuus, joka aiheutui suolaisesta kanaliemestä, jota Jami käytti punajuurien kypsennykseen, sekä vielä myöhemmin lisätystä suolasta. Pehmensimme sitä hieman kermalla sekä sokerilla, mutta omasta mielestä pyre jäi todella kovasuolaiseksi. Ilmeisesti oli kuitenkin maistelijoiden mielestä sopivasti maustettu! Eli tästä operaatiosta jäi hyvä fiilis!


Lounaaksi söimme Jánosin suosittelemaa keittoa, jossa oli possua, porkkanaa, sipulia, rakuunaa, sinappia, cottage cheese palloja, jotka oli maustettu tillillä, kulhon pohjlla sitruunaviipale ja herkkusieniä. Maku oli pikantti, kuten keittiömestari oli kuvaillut ja me kyllä tykästyimme oikein kovasti ! Kyseessä on ravintolan suosituin soppa, enkä kyllä yhtään ihmettele että miksi !

Eilen ei muuten mitään kummempaa tapahtunut. Kävimme kaupassa ja katsoimme loppuillan Supernaturalia. Nyt meillä on maanantaihin saakka vapaata ja tiistaina menemme taas Tamásin luokan kanssa kouluun ja tarjoilutunneille. Tänään on pyykkipäivä ja pitää keksiä itselle jotain tekemistä, ettei mene vain nukkumiseksi tämä touhu! Harmittaa kun en ottanut mukaani lisää kirjoja, sillä nyt mukana on vain yksi opus ja siinäkin olen jo yli puolessavälissä... En uskalla lukea kun kohta tulee takakansi vastaan!
Landladymme kävi eilen siivoamassa asumustamme (joka perjantai, sovittu juttu) imuroiden ja lakanoita vaihtaen. Lisäksi hän oli tiskannut (ei olisi kyllä tarvinnut, hui) ja ruuvannut patterin yläpuolelle kuivaustelineen. Kyllä oli siistiä ja oli mukava mennä nukkumaan uusien lakanoiden alle :) Meillä on täällä ihan hirmuisen isot tyynyt, untuvaiset sellaiset. Meni hetki totutella, kun kotona on vähän tuhdimmat sisustat tyynyissä. Peitot ovat myös raskaammanpuoleiset ja todella miellyttävät ! Ajattelimme ensi viikolla, kun pistäydymme luultavasti Tamásin asunnolla, leipoa herttaiselle vuokraemännällemme (ja isännälle tietenkin) pellillisen korvapuusteja! Täällä asunnossahan ei ole sitä pullan leivonnassa tärkeää roolia omistavaa uunia, joten käymmä vähän kuokkavieraissa :D 

Viikonlopulta ei välttämättä tule uusia postauksia, kun ei täällä nyt mitään sen kummempaa syömisen ja nukkumisen lisäksi mitä luultavammin tapahdu. Mutta jos toisin käy, olen täällä skarppina siitä teille kertomassa! Hyvää viikonloppua kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti