Ei meistä ainakaan leipureita

20.3.2015


Eilen olin niin väsynyt, etten jaksanut kirjoitella pahemmin otsikon lisäksi mitään. Koitetaas nyt uudestaan, kun takana on mukava työvuoro ja auringon täyteinen, lämmin päivä. Eilen tosiaan vietimme vapaapäivää. Aamu- sekä iltapäivän loikoilimme kämpällä, kävimme kaupassa, (yläpuolella kuva muhkeista sämpylöistä, joita ostamme melkein aina läheisestä leipomomyymälästä) teimme ruokaa sekä lepäilimme. Meikä keräsi myös hieman kukkia! Viiden jälkeen lähdimme kävelemään normaalille kohtaamispaikalle. Odottelimme Tamásia saapuvaksi auringon laskiessa horisonttiin. Otimme muutamia kivoja kuvia.
Ulkona oli jo aika viileää ja kadui, etten ollut laittanut takkia päälle. Tamásin luona oli tarkoituksena leipoa korvapuusteja! Olimme edeltävänä päivänä käyneet ostamassa leipomistarvikkeita, jotka Tamás oli ottanut omaan jääkaappiinsa valmiiksi odottamaan. Ilta menikin sitten leipoessa, kissoja rapsutellessa sekä puusteja mättäessä. Harmiksemme kaasulla toimiva uuni ei ruskistanut pullia kuten sähköinen sukulainen, eikä Spar- kaupoista löytynyt kardemummaa. Muuten pullat onnistuivat ihan mukavasti.

Tänään veimme osan pullista mukanamme töihin ja niistä valmistimme kaikille ison läjän köyhiä ritareita. Kyllä kokit pikkuisen katselivat, että mitä me oikeen duunataan, kun kastettiin puolitettuja pullia munamaitosokeriliemeen ja heitettiin siitä sitten parilalle paistumaan. Lopputulos oli kuitenkin kaikille mieluisa ja mussutimme ritareita hillon sekä kermavaahdon kera.
Jamin kanssa söimme tänään jopa kahdet annokset lounaaksi. Alkuun maistelimme kylmää omena-päärynä keittoa, joka omasta mielestä oli outoa syödä ennen pääruokaa, sillä ajattelin sopan sopineen enemmänkin jälkiruaksi. Jami oli erimieltä. Pääruoaksi nautimme tuhdit annokset suomalaista kiusaustakin muistuttavaa safkaa, jossa oli siivutettuja perunoita, salamia, kananmunan valkuaisia, kermaa sekä jauhelihaa. Todella täyttävää tavaraa, huhhuh. Sen jälkeen keittiöporukka yritti vielä tyrkyttää meille jälkiruokaa, mutta kieltäydyimme kohteliaasti pullottavia  mahojamme osoitellen.
Alkuvuorosta pujahdimme muutamaan kertaan ulos hitsausnaamarin sekä lasien kanssa katsomaan osittaista auringonpimennystä. Oli se aika mielenkiintoista, tulipahan sekin nyt sitten nähtyä!

Muuten työpäivä meni oikein mukavasti (ehkä parhautta ikinä aloitta työvuoro muuten hyvän kahvikupposen kanssa, ulkoterassilla auringossa istuskellen!), hommaa riitti ja kotiin lähtiessä oli hyvä fiilis. Huomenna lähdemme käymään pitsalla Tamáksen ja ehkä muidenkin luokkalaisten kanssa. Eli lisää tekstiä luultavasti luvassa huomenissa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti