Tänään on pizza-päivä !

21.3.2015

 
Käytiin tänään pitsailemassa keskustassa asianomaisessa paikassa, missäs muualla! Täällä Vásárhelyssä on noin viisi kipaletta pizzerioita - joissa kyllä tarjoillaan monenlaista muutakin syömistä, suolaista sekä makeaa. Keli oli ulkona aurinkoinen, kuten monena muuna menneenä päivänä. Säätiedotus lupaili kuitenkin melkeinpä viikoksi sateista sekä harmaata keliä, tätä valopommia tasapainottamaan. Kohta joka paikassa vihertää, kun tulee sadetta sekä lämpimpiä kelejä vuoron perään! Kesä, jippii!
Ravintola (entinen disco) oli maan alla ja sinne tie kulki suuren tynnyrinmuotoisesta eteisestä, jossa oli kapea pari ovia. Jyrkät rappuset asteltuamme eteemme avautui pitkä ruokailutila, jonka reunuksia koristivat massiiviset u- kirjaimen muotoiset nahkaiset sohvat ruokapöytineen. Lattiaan oli upotettu lasisia laatikoita, joiden sisällä oli suuria shakkinappuloita. Katon rajassa oli pieniä ikkunoista, joista tulvi sisälle luonnonvaloa. Toisinkuin Suomalaisissa pitserioissa, ruokailutilassa oli anti-kebabbinen ja rasvainen ilma, sillä keittiö sijaitsi kerrosta ylempänä. Sisäilma oli siis erittäin miellyttävä, eikä tarvinnut murehtia siitä, että vaatteet alkaisivat dunkkaamaan rasvalle. Istahdimme, kuoriuduimme ulkovaatteista ja pian tarjoilija pyrähti paikalle listojen kanssa. Iloiseksi yllätykseksi mies puhui englantia ja saimme itse tilata juomiksi vettä (joissa oli sitruunaviipaleet, nam) sekä hetken kuluttua myöskin pitsaa. Otimme Jamin kanssa yhden puoliksi, sillä olimme muutama tunti sitten nauttineet kotona ruoan etukäteen. Kuuntelimme ruokia odotellessamme radiosta tämän hetken rasittavammat biisit, juttelimme puutarhahaaveistamme sekä suomalaisista kebab-pitserioista.

Herkuteltuamme tulimme siihen päätökseen, että pitsat olivat oikein mainioita. Saimme niiden kylkeen pienen metallisen kannun, josta saimme kaataa pitsojen päälle kuumaa tomaattikastiketta. Oi että. Mehukasta, herkullista ja halpaa! Oma ruokamme maksoi hieman yli 1000 R eli jotain 4-5e paikkeilla? Ei todellakaan siis kallista, ehei. Jos verrataan vaikkapa Suomeen. Ylläriylläri.
Syöpöttelyn jälkeen kävimme paikallisessa pikkumarketissa (hintatasoltaan Siwa) ja ostimme muroja, ison punaisen paprikan, hilloa sekä kananmunia. Matkalla kämpälle oli kaunis auringonlasku ja oli aivan pakko napsia muutamia kuvia. Täällä kukkii jo muutamia narsisseja ja puskiin avautuu kohta täydet lehdet! Mites siellä Suomessa? Kuulin, että huomenna pitäisi lunta sataa :D oivoi

Huomenna on vielä vapaata, saas nähdä mitä keksimme!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti