Kaakaopäivä

5.3.2015 


Tänään oli kylmä päivä. Aamusta asti ulkona oli hiiren harmaata (tuli pikkuisen Suomi mieleen...) ja ulkona tuuli todella kovasti. Piti ihan pukea kalsarit farkkujen alle, sekä pitkähihaista hupparin lisäksi. Hurrur! Tänään tosiaan oli meidän vapaapäivä ja vietimme sen pääosin Tamasin sekä hänen luokkalaistensa seurassa. Pääsimme mukaan mm. englannin sekä ruoanvalmistuksen teoriatunneille. Englanninopettaja oli innoissaan tapaamisestamme ja vastailimme jo moneen ennestään kysyttyihin kysymyksiin. Tunti hujahti nopeasti kun juttua riitti :)
Toisilla tunneilla muut saivat tehtäväksi kirjoittaa ylös erilaisten annosten ja komponenttien valmistusta oppikirjoista ja lehdistä. Jami ratkoi siinä samalla rubikinkuutiota ja minä piirtelin.

Tuntien jälkeen lähdimme Jamin kanssa haukkaamaan kämpälle vähän ruokaa, jonka jälkeen tapasimme Tamasin  Fekete Sás (joka tarkoittaa muuten mustaa haukkaa) ravintolan liepeillä. Lähdimme käymään paikallisessa, pienessä museossa, missä oli esillä muinaishistoriaa Vásárhelyn alueelta sekä joitain veistoksia sekä muita vanhoja esineitä. Vähän pisti haukotuttamaan, varsinkin kun kiertelimme veistoksia, maalauksia sekä joidenkin kaupungille tärkeiden ja vaikutusvaltaisten ihmisten historiaa, kun itse ei sinänsä tiedä niistä tuon taivaallista.
Kierroksen jälkeen menimme erääseen baariin (joka on päivisin nuorten hengailumesta) odottamaan muutamaa muuta Tamasin luokkalaista ilmestyväksi. Pelasimme porukalla Unkarilaista biljardia (pöydässä ei ollut reikiä) sekä pöytäjalkapalloa (se missä heilutellaan ja vedetään tikkuja joissa on muoviukkeleita). Biljardia en ala sen enempää selittämään, mutta se oli ihan sairaan hauskaa :D Jamin kanssa jopa voitettiin muutaman kerran (tuurilla). 

Pelailun jälkeen porukka vähän hajosi ja Tamasin sekä erään toisen pojan kanssa lähdimme käymään Fekete Sásin kahvilassa. Tilasimme Jamin kanssa kaakaot, joissa oli hasselpähkinää makuaineena sekä murennettuna kermavaahdon päällä. Kaakao oli lusikoitavaa, kuumaa ja erittäin makeaa. Törkeän hyvää. Ihan koko pikaria en jaksanut napaani ahtaa!
Herkuttelun jälkeen kävimme vielä kaupassa Sparissa, jonka jälkeen tulimme takaisin kotiin. Huomenna on taas työpäivä ja sitten koittaakin viikonloppu! Ja matka Szegetiin Tamasin ja komppanian kanssa! Koitan löytää sieltä jotain kivaa tuliaista mukaani ja ehkä itsellekin jotain pientä ^^

Kuulemisiin !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti