Hupsista, tuplapostaus

10.3.2015
Ajattelin, että eihän tänään nyt varmaan enää mitään löhöilyä kummempaa tapahdu, mutta hehhee kylläpäs sitten käytiinkin uudelleen vielä kauppareissun jälkeen kaupungilla Tamásin kanssa! Päivällä oli törkeän lämmintä, varmaan 15 astetta ja hupparillakin meinasi tulla jo hiki katuja kävellessämme. Huh, kesä on kohta täällä! Vierailimme mm. eräässä paikallisessa suklaamyymälässä ja ostimme sieltä törkeän suloisia konvehteja! 


Lisäksi kävimme jälleen Fekete Sas kahvilassa ja tällä kertaa otin kahvin, joka maustettiin toffeesiirapilla ja kanelilla. Oli aivan törkeän hyvää ja olisin voinut samantien juoda vaikka kolme kuppia lisää ! Jami otti jonkinlaisen kahvin jossa oli paksua kermavaahtoa sekä suklaakastiketta päällä. Tumma ja voimakas ja kuulemma todella herkullinen.
En tiedä johtuuko jotenkin veden kovuudesta tms, mutta täällä mineraalivesikin maistuu jotenkin älyttömän hyvälle. Se ei ole mitenkään kauhean aggressiivista ja suuta kirveltävää (tai sitten itse en vaan ole tottunut kuplavettä nauttimaan), vaan semmoista pehmoista. En tiedä onko tuossa mitään järkeä, mutta näin parhaiten ehkä kuvailisin. Normaali vesi maistuu todella oudolle, ei läheskään yhtä raikkaalle kuin Suomessa, mutta kuulemma se on täysin juotavaa.

Tamás näytti meille myös Fekete Sasin suuren juhlasalin, joka yksi suurimpia Keski-Euroopassa. Oli muuten todella näyttävä paikka ja tässä teille surkeat kännykällä otetut kuvat, jotka eivät todellakaan aja asiaansa laadun suhteen.


Tänään koin pieniä ilonhetkiä, kun huomasin tuon muinaishistorian esineeltä näyttävän pesukoneen lingonneen. Voi sitä tunnetta kun ei tarvitsekaan alkaa käsin rutistamaan vettä housunpunteista ja sukanvarsista! Vein pyykit suoraan ulos kuivumaan lämpöiseen auringonpaisteeseen. Landladymme oli siinä ulkona puuhailemassa kukkapenkkinsä parissa ja hän tuli  näyttämään meille kuivaustelineen, joka laskettiin terassin katonrajasta alas narua käyttäen. Olin aivan ällikällä lyöty, sillä en ollut huomannut koko hökötystä! Siihen oli huomattavasti kivempi ripustaa suuremmatkin vaatteet roikkumaan. Eläköön elämän pienet ilot!

Huomenna sitten taas töihin ja sen jälkeen taas vapaapäivä! Pitääkin lähteä kiertelemään sitten kaupunkia, ettei mene etanoinniksi tämä homma aivan kokonaan! Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti