Makuaistit sykkyrällä !

4.3.2015
 
 
Hui taas hujahti yksi päivä ihan silmänräpäyksessä ! Tänään aamulla suunnattiin nokkamme kymmeneksi Bagolyvárin suuntaan, ensimmäisen työpäivän merkeissä! Onneksi Tamas oli myös töissä samaan aikaan, joten hän toimi meille tulkkina ja "mentorina" kuten Janós (keittiömestari) oli todennut.  Nopean vaatteiden vaihdon jälkeen Tamas opasti meidät misaamisen saloihin. Leikkasimme kurkkuja, tomaatteja, paprikoita sekä kaalia. Myöhemmin teimme myös kalkkunavartaita, muutamia alkusalaattiannoksia (pikkelöityä kurkkua sekä pikkelöityä kaalia) sekä jälkiruoka-annoksia (tiramisun tyyppistä leivonnaista, kermavaahtoa, suklaakastiketta, suklaaströsseleitä sekä pähkinärouhetta sekä kreppejä vaniljakastikkeen kanssa).
Pääsimme maistamaan myös naudan vatsalaukku- pörkölt- nimistä paistia, jossa nimensäkin mukaan; pääraaka-aineena oltiin käytetty viipaloitua naudan vatsalaukkua. Ei ihan ollut mieleinen ruoka, sillä lihan koostumus oli sellainen, johon pitäisi pikkuisen totutella. Söimme sen kanssa isoja viipaleita vaaleaa leipää sekä pikkelöityä kaalia. Toinen erikoisuus, jota pääsimme maistelemaan, oli rapeaksi paistettua sianihraa. Vaikka maistiainen ei ollut mitenkään suuri haukattava, en kyennyt sitä loppuun asti syömään. Ajatus siitä mitä söin jotenkin blokkasi makuaistini aivan solmuun. Ei siis päässyt ihrakaan lempparilistalle! Seurasimme myös vierestä alusta alkaen, kun eräs kokki nimeltä Viktor teki perinteistä pörkölt lihapataa- johon hän käytti perinteisestikin naudan reisilihaa. Saimme maistella seosta teon mittaa ja lopputulos oli erittäin maukas. Viimeisenä lisätty kirkkaanvärinen ja voimakkaanmakuinen, raikas paprika toi soosiin väriä ja ah - niin upean maun! Olisin voinut heti syödä kulhollisen kyseistä herkkua.

Työpäivän jälkeen kävelimme Tamasin kanssa erääseen kahvilaan, jossa maistelimme muutamia Unkarilaisia jälkiruokia. Otimme Jamin kanssa eräänlaisen lasisen pikarin, jossa oli kolmessa kerroksessa jotain hedelmä/marjahyydykettä, vaniljakreemiä sekä marjahyytelöä. Päällä oli nokare kermavaahtoa. Tamas otti jonkinlaisen suklaaherkun, joka hävisi hetkessä parempiin suihin. Jälkiruoka oli raikas ja olisin sitä voinut syödä helposti enemmänkin.
Herkuttelun jälkeen kävelimme kolmistaan meidän asunnollemme (joka oli Tamaksen mielestä älyttömän kaukana keskustasta) odottamaan Zsuzsaa, sillä hänen ja vuokraemäntämme piti tulla näyttämään meille, miten muinaiselta näyttänyt pesukone oikein toimi. Pian kaksikko saapuikin ja voi apua miten herttainen ja kiltti se meidän vuokraemäntä onkaan! Hän toi meille kylpyhuoneeseen uuden maton, pesuainetta pyykkikoneeseen ja uudet pyyhkeet. Hän lupasi myös imuroivansa asunnon perjantaisin kun emme ole paikalla ja vaihtamaan myös sänkymme lakanat aina tietyn väliajoin. Hän halusi myös varmistaa, että viihdymme täällä ja myös työrintamalla. Tuli jotenkin niin hyvä mieli, noinkin pienestä kysymyksestä ! Kyllä meillä on täällä hyvä olla :)

 
Huomenna on poikkeuksellisesti vapaapäivä, mutta menemme silti Tamaksen mukana kouluun (normaalisti olisi siis töitä Bagolyvárissa) hengailemaan ja tutustumaan lisää hänen luokkaansa. Viemme Tamakselle myös listan suomalaisista perinteisistä ruoista, joista luokka saa äänestää sellaiset, mitä maanantaina keittiötunneilla heille valmistamme :)
Viikonloppuna matkaamme erääseen isompaan kaupunkiin (jonka nimeä en juuri nyt muista xD) Tamaksen johdolla. Bussilla sinne kestää ajella semmoiset 30 minuuttia. Saa nähdä mitä sieltä tarttuu mukaan - ja mahtuuko se jokin/ ne jotkin loppujenlopuksi matkalaukkuun paluumatkan tullessa ajankohtaiseksi. Suunnitteilla olisi myös sitä seuraavana viikonloppuna lähteä pelaamaan porukalla paint ballia - auts, meikä saa niin selkään siellä :D !!
Ihanaa kun nämä ihmiset suunnittelee meille kaikenlaista tekemistä ja haluaa olla paljon tekemisissä meidän kanssa. Aivan upeaa :) tästäkin päivästä jäi niin hyvä fiilis, että huomista ei voi muuta kuin odottaa innolla!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti