Sunnuntaifiiliksiä

15.3.2015

Arvatkaapas muuten mitä? Tasan 4 viikkoa ja me ollaan taas takasin Suomessa. Näin on vaan 2 viikkoa hujahtanut silmänräpäyksessä! Kyllä me vähän ollaan tätä mietitty, ihmetelty, todettu ääneen ja pällistelty. Ei, ei se siitä hidastu. Nyt kun ollaan vauhtiin päästy niin kai se on annettava mennä vaan, eipä se auta. Toisaalta odotan, pienellä sisällä tasajalkaa hyppivällä innolla, paluuta kotiin, mutta kun täällä on niin mahtavaa niin ihan samalla lailla jää tätäkin paikkaa ikävä, sitten kun lähtö oikeasti koittaa. Ensi viikon jälkeen puoliväli saavutettu. Ei huhhuh.

Tänään laiskottelu senkun jatkui. Kävimme iltapäivän tunneilla, ennen hämärtymisen alkamista, pienellä 40 minuutin kävelyllä kaupungissa. Oli ihanaa haukata raitista ilmaa, kun sisätiloissa tulee vietettyä aivan liikaa aikaa (syöden heh). Ulkona oli raikas sadeilma ja välillä taivas pudotteli silmälasien linsseihin pisaroita. Onneksi sen kummempaa tihkua emme niskaamme saaneet. Täällä on satanut viimeiset pari päivää putkeen. Nyt ilmojen pitäisi taas kirkastua ja ensi viikoksi on luvattu lähemmäs + 20 astetta! Jaiks, ja mulla ei oo minkäänlaisia kesävaatteita mukana. Tervetuloa lämpöhalvaus.
Otin kävelyltä (ja asunnolta) muutamia hassuja kuvia. Eipä kai siinä sen kummempia. Ärsytti kun ei otettu lompakkoa mukaan kävelylle, kun tuossa lähellä oleva leipomo oli sittenkin auki ja olemme jälleen järsineet kaikki leivänkannikat (6 isoa sämpylää), jotka ostimme toissapäivänä. Mitenniin syöppöjä? Sieltä saa aina todella halvalla todella hyvää leipää. Esimerkiksi nuo kuusi kappaletta isoja sarvisämpylöitä maksoivat yhteensä 90 florinttia (250 R = 1€) eli noin 35-40 senttiä. Ihan järjetöntä. Nyt pitää pärjätä yhdellä sämpylällä ja muilla mussutuksilla mitä jääkaapista löytyy. 

 
Täällä pensaat puskee nuppua, muratit kiipeilee villeinä ja vapaina puiden runkoja pitkin ja kauniit kukkaistutukset koristavat keskustan nurmialueita. Täältä et löydä roskia ja epäjärjestyksessä olevia pensaita! Ihmiset pitää täällä ihan hirmu hyvää huolta kaupunkinsa siisteydestä. Kyllä täällä on mukava käppäillä ympäriinsä, kun ei astu vanhoihin purkkajämiin tai muuhun moskaan.
Tänään oli varmaan jonkinlainen merkkipäivä (en osaa sanoa mikä), sillä erään patsaan edustalle oltiin kyhätty kukkaseppeleitä ja Unkarin lipun värisiä koristeita. Lisäksi Fekete Sas ravintola oli täynnä juhlatamineisiin pukeutuneita ihmisiä. Lisäksi läheisen kirkon tornista riippui suuri Unkarin  lippu jossa oli maan vaakuna(?).


Kuullaan taas ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti