lauantai 11. heinäkuuta 2015

Pikatrippi


Toissapäivänä sain soiton äidiltä kesken jännän House- jakson. Hän oli ajelemassa Hämeenlinnasta Saarijärvelle ja kysyi ohimennen, haluaisinko kenties hypätä kyytiin ja lähteä kotiin saunomaan. Siinä ei kahta kertaa tarvinnut kysyä. Pakkasin ripeästi kimpsut ja kampsut pieneen selkäreppuun, suukotin unisen miehekkeen kotiovella ja sipsuttelin ulos äitiä vastaan. Oli mukava istua tuttuun, kehräävään autoon ja jutella niitä näitä koko ajomatkan ajan. Sinällään terapeuttista.

Saavuimme kotiin kaupassa käyntien jälkeen kaatosateen saattelemana. Järvelle ei nähnyt ollenkaan vesiverhon takaa. Istuimme autossa kojelautaan nojaten, odottaen että sade hellittäisi edes hetkeksi, jotta voisimme aloittaa kauppakassien kannon pikkutalomme eteiseen. Isä ilmestyi pian hyttysverkon takaa ja ihmetteli miimikon tapaan mitä me siellä autossa vielä istuimme ja että hän ei todellakaan  tulisi kasseja kantamaan (koska kaatosade ja sokerista tehty mies).
Ilta kului leppoisasti saunoen, runsasta iltapalaa mutustellen ja telkkaria katsellen. Uni maistui illalla paremmin kuin hyvin, lukuunottamatta reilun tunnin saalistustempausta, jonka takana oli katalaakin katalampi hyttyskaksikko.

Seuraavana päivänä kokkailin täytettyjä jauhelihapihvejä ennenkuin lähdimme äidin kanssa ajelemaan takaisin Jyväskylää kohti. Hän jatkoi siitä sitten kohti Turkua, ystäväänsä tapaamaan. Poikkesimme matkan varrella Tarjoustalossa, josta ostimme Jamille oman kokkausessun sekä muutaman puulastan. Essu tulikin tarpeeseen, sillä miehellä on jääny käsien pyyhkintä keittiöstä päälle, mutta lika ilmestyy kokinasun sijasta uusiin farkkusortseihin täällä kodin keittiön puolella. Tulee siis tarpeeseen.

Ensi viikon sunnuntai on muuten aivan supermahtava päivä - ja startti upealle viikolle! Unkarin tutorimme, Tamás saapuu Suomeen ja on tulossa kuudeksi päiväksi luoksemme tänne Jyväskylään! Siitä tulette varmasti kuulemaan enemmän täällä bloginkin puolella! Ehdotuksia, mitä kaikkea voisimme Tomille järjestää hänen täällä ollessaan (budjetti on alhainen xD) ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti