torstai 31. lokakuuta 2013

Always - Killswitch EngageNoniin ! Arvatkaa kuka sai muistikortin Saarijärveltä takaisin ? :D Äiti laitto postissa kun etevänä unohdin kameran autoon ja niin edelleen.
Tosiaan, on ollut aika vilkasta ja kiireistä tässä viimesen viikon aikana... Tiistaina oli kisakarsintojen työnäyte, keskiviikkona jaksonäyttö ja tänään tehtiin jonkinmoisia tilausvalmisteluja (Jamin kanssa maustettiin karitsankylkipaloja ja renssattiin karitsanpaistia) ja huomenna onki keittiötä teorian sijaan... koska oltiin tänään niin pirun hitaita. Tai noh, osa luokasta tolppasi, kuten nomaalisti. 

Tiistai oli sen verran mielenkiintonen päivä, että oksat pois ! Pakko kertoa, miten meikäläisen kisaura lähti käyntiin vai lähtikö ollenkaan.
Suunniteltiin Peppiinan ja Jamin kanssa jokainen oma lohikeitto( kirjotettiin oma reseptiikka ja työsuunnitelmat). Meidän lisäksi kisaryhmään liittyi myös eräs kolmosvuotta käyvä tyttö. Mitään varsinaisia rajoituksia ei annettu, kunhan soppa sisälsi itse pääraaka-ainetta, eli kalaa (=lohta). Tällä kertaa lohen tilalle saatiin kuitenkin rautuaa eli tutummin nieriää. Tuttu fisu siis, lohikaloihin kuuluva maukas eväkäs :) Itse päädyin lopulta kysymään isältä hänen perusreseptinsä kalakeittoon. Hän kun on semmonen ihme velho keittiössä, varsinkin kun saa käsiinsä kalaa.
Mua jännitti tuo ihan kamalasti, koska tää oli periaatteessa ensimmäinen kerta, kun tehtiin yksin ruokaa (ellei tunneilla joutunut parittomaksi) ja vielä kisakarsinnan yhteys lisäsi paineita ja hui. Oli tosi jännää ja käsien tärinältä saatikka päättömältä sinkoilulta ei kyllä vältytty.

Omasta mielestä keitto onnistu ihan hyvin, kun en tykkää voimakkaasta suolasta kovinkaan paljon. Se nyt sitten tökkäsi arvion kohdalla siihen, kun kyseinen mauste oli kovin vähässä käytössä. Kasvikset oli omasta mielestä just-eikä-melkeen kypsiä, vaikka kiire meinaskin tulla :D Olin ainoa joka teki kirkkaan keiton. Kerma olis tietenki tuonu sitä omaa makeuttaan ja näin, mutta kaikki muut lisäsivät kermaa niin päätinpä erottua edes jotenkin joukosta...
Muuta palautetta en saanut, muuta kun että suolaa enemmän ja kasut oli ylikypsiä/raakoja. En tiiä kumpi, kun molemmista oli puhetta. Olisin kaivannut paljon enemmän palautetta :/ mutta näillä mentiin. Työskentely oli ollut todella siistiä ja rauhallista, vaikka omalta puolelta tuntui ihan kun olisin säntäilly paikasta toiseen ku ajoväylälle ajatunu jänis. Huhhuh.
Lopulliset päätökset saatiin päivän päätteeksi ja niinhän siinä sitten kävi, että minä ja Peppiina päästiin kisaamaan! *kiljuntaa* 

Pelonsekaisia tunteita on ollut ihan hirveästi, mutta jännittää en vielä oiken osaa, koska nyt vasta aloitetaan tuo harjottelu oikein kunnolla. Koitan itselleni kerätä lisää itsevarmuutta ja paljon tietoa sekä sitä osaamista. Olisi niin mahtavaa edistyä ja kyetä etenemään tämmösessä jutussa :D Ei näitäkään joka päivä tule vastaan. Ja ei tästä haittaakaan ole, päinvastoin. Ja lisäksi; töitä hankkiessa näyttää pirun hyvältä cv:ssä, että on osallistunut kisatoimintaan. >:) 
Mutta niin! Hyvin kävi ja nyt saatte seurata tulevaisuudessa, miten hyvin pärjään ja opin kaikkea kivaa uutta :D


Keskiviikkona oli sitten tämän lounasruokajakson näyttö! Pääraaka-aineeksi annettiin naudan paistiliha ja lisukkeiksi piti tehdä tärkkelyspitoinen- (eli pasta/peruna/riisi, tässä tapauksessa peruna) ja kasvislisuke. Meidän piti tehä höystöjä (eli stroganoff if you know niin semmosia ) siitä naudasta. Mun piti aluksi tehdä persiljariisiä, mutta opettajan mielestä se oli liian helppoa, joten vaihdoin sen persiljiaperunamuusiin. Kasviksiksi valitsin paprikan, purjon ja kesäkurpitsan, jotka freesasin pannulla, heitin sekaan vähän suolaa ja mustapippuria ja päälle vähän hunajaa c: Se toi ihanan makean säväyksen niihin, nom.
Kokonaisuudessaan meillä oli kolme tuntia aikaa tehdä se sapuska kahdelle ihmiselle, annoslautasille. Eka kerta kun tehtiin mitään tommosta :D Jännitystä oli siis ilmassa enemmän kun tarpeeksi.
Kamalinta oli ehkä se, että hellatila loppui aika-ajoin kesken. Kaikken piti ruskistaa lihaa, freesata sipulia/kasviksia, keittää perunoita tmstms ja välillä sai jännittää, ehtiikö nappaamaan itselleen jostain levyn. Kaikki parhaat napattiin nokan edestä, eli induktioliedet. Keraamiset on ihan pyllystä, se on selvä. Itsellä kesti perunoiden keittäminen, ja itseasiassa pelkän veden kiehumispisteen saavuttaminen, koreat puolituntia. Siitä voitte päätellä, kuinka kauan itse potut siellä vedessä kuplivat...

Oma tomaattinen höystö onnistui todella hyvin. Liha oli melko mureaa ja kastikkeessa maut kohdallaan. Perunamuusista puuttui jälleen suola... mutta kerma ja maito anto sille kivan rakenteen ja ulkonäön. Maistellessa muusi oli jo kerennyt kylmetä, eikä se ainakaan parantanut makua :c mut hei! ei ollu paljoa paakkuja! *highfive*
Muistan ko kasasin annoksia niille kahdelle lautaselle, että mun kädet tärisi ihan kamalasti. Kaikki oli melkeen saanu jo omat annoksensa esille ja pelkäsin, että multa loppuisi aika kesken. Annosteluvaiheessa mulla oli kuitenkin vielä vartti aikaa... se tuntu kyllä ihan viideltä minuutilta. Kaikki tapahtu ko hidastetussa elokuvassa.
Taiteilin perunamuusin kahdella lusikalla kananmunanmuotosiks palluroiks. Samalla tyylillä oltiin Jamin kanssa yks päivä tehty kermavaahdosta koristeita kiisseliin c: Sain annokset koottua ja vietyä vihdoin esille. Sit tajusin, etten ollut edest viimenen! Kaks-kolme ihmistä oli vielä mun jälkeen pyörimässä köökissä. Jes!
Opettaja kuvasi siinä sitten pienellä digikamerallaan niitä annoksia, ja jälkeenpäin kun käytiin niitä läpi, huomasin ettei omaa annosta näkynyt missään. Kysyin ennenkun lähin pukkareille, että mistä kiikastaa, niin ope vaan tokaisi, että kamerasta oli loppunu patterit kesken ja hän oli vaan unohtunut ottaa kuvan. PRKL
Itsekään en tajunnut kaivaa kännykkää esiin... :'D No mutta ! Kehui annostani kauniiksi ja parhaimmannäköiseksi. Vaivaa oli nähty ja aikaa käytetty. Kyllä tuli muuten hyvä mieli tuosta! Onnistumisen iloa :D Hip hei ! 

Nyt loppuviikon saa hölläillä ja huomennahan se viikonloppu jo koittaakin c: ! Jes !
Tiedossa on mässäilyä, nukkumista ja ruuanlaittoa :) jeejee ! 

Nyt on muuten pitkä postaus... jos jaksoit lukea tänne asti niin ehdotappa jotain ruokaa, mitä voisin joskus kokkailla! :) ei mitään ylimonimutkaista :D ! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti