torstai 6. marraskuuta 2014

Jauhopeukalointia

*Pitkä ja rauhallinen huokaisu*

Nyt se on sitten suoritettu, jälleen kerran pitkältä - ei, kun ikuisuudelta tuntuvan ajan jälkeen. Tarviiko edes sanoa sitä sanaa enää, kyllä? No se pirun TOP, työssäharjoittelu, toppi ja niin edelleen. Sinne se meni ! Mahtavaa ja nyt vaihdetaan puheenaihetta, oon liian rentoutunut peruuttamaan ajatuksissa taaksepäin.

Oltiin siis käymässä Saarijärvellä. Pyydettiin mummua piipahtamaan, jotta saataisiin vähän oppia leivontaan! Pyöräytettiin ruisjuuresta näppärästi ruisleipää ja erikseen myös hiivaleipää. Myöhemmin Jami leipoi myös mustikkakukkoa, josta tuli pikemminkin piirakkaa. Mummu oli ihan innoissaan, kun pääsi opettamaan meille, miten leipiä oikein leivottiin ! Ja maukkaitahan niistä tuli, ilmankos, mummulla oli taikansa pelissä !

Komeasti kohonnut ruistaikina!
Kyllä ne ihan ruisleiville näyttää! :D
Jami leipoi valtavan kokoisia hiivaleipiä. Niistä tuli ihanan mehukkaita kun laitettiin maidon  lisäksi taikinaan piimää!

Äiti oli meitä pyytänyt taas kokkailemaan ja saamansa piti! Tehtiin paahtopaistia, peruna-porkkanapyreetä, paistettuja kasviksia ja ruskeaa (melko vaaleaa) kastiketta. Jälkkäriksi taiteilin marinoituja hedelmiä ja Jami sitä marjakukkoa :) Kuvat ovat taas mitä ovat, koska lautaset ovat ihanan värisiä, ja valotus päin pyllyjä. Pahoittelen siis niiden kantilta. Ruoka oli kuitenkin hyvää ja onnistui kaikinpuolin hyvin. Tuossa kuvassa tuo paisti näyttää ihan terriiniltä, kun Jami leikkasi lihaa liian aikaisin ja se ehti hieman kuivahtaa, kun nesteet kerkesivät valahtaa ulos. Seuraavat palat olivat paljon mehukkaampia. Tuo pyre oli maukasta, ja siinä oli upea silkkinen ja kermainen rakenne. Uh ah, vanhemmat kaapivat viimeisetkin rippeet siitä kulhon pohjalta :D 

Käytiin myös eilen Tuurissa, ja ostin sieltä niin hirveästi tavaraa, etten ala nyt tähän niitä luettelemaan. Lupaan tuolle lohkaista ihan oman postauksen tässä lähiaikoina, jahka saan kaiken ostamani kuvailtua :) Nyt hyppelehdin olohuoneeseen Jamin, Jerrin ja Anun seuraksi! Hellurei !

4 kommenttia:

 1. Siis wau!! Nuo ruisleiväthän näyttää ihan niiltä mitä kaupastakin saa!! :--D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I know right! Eikä ne maistu kuule yhtään sen hullummalle! :D

   Poista
 2. Postaat nykyään aivan järkyttävän harvoin :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tiedän! Ja olen pahoillani siitä :c Nyt kun on helpompi jakso aluillaan, tulen postaamaan aktiivisemmin :) !

   Poista