keskiviikko 12. elokuuta 2015

Saarijärvi visit via phone


Se tunne kun otat kameran laukusta ja huomaat, että akku on jäänyt kotiin laturiin. Ei hele. Noh, tämä postaus onkin täynnä kännykkäkuvia! Olkaat hyvät. 

Tulin tänään taas vaihteeksi Saarijärven suunnasta äidin huomasta. Menomatkalla käväisimme mummun ja papan luona syömässä herkullista kuhakeittoa (ah mummulan helmiä <3) ja kyytsimme pappaa hammaslekurille. Kävimme syöpöttelyn jälkeen HalpaHallissa ostamassa kermaviiliä, mutta eksyimme houkuttelevan halvoille vaateostoksille heti ovista sisään astuttuamme. Sieltä tarttui mukaan itselleni valkoinen, ihana eläväpintainen ruutupaita sekä lahkeista kapenevat  harmaat collegehousut. Ostin Jamille myös uuden hupparin sekä söpön t-paidan, joka odotti rekissä viimeisenä orpona noutajaansa. 


Mummu lähti mukaamme käymään Riihikartanossa keräämäss marjoja. Menimme yhdessä kykkimään mustikkapuskaan hyttysten imettäviksi. Itse jaksoin kerätä lähes litran verran mustikkaa ja mummu vaihtoi marjapuskaa kesken kaiken punaviinimarjaksi ja sai haalittua muutamia litroja talteen lintujen armoilta. Joimme iltapäiväkahvit kahdestaan äidin nukkuessa takapihalla nurmella, viltin alla, kissa kainalossaan. Juttelimme mummun ja papan seurusteluaikojen alusta ja voi huokaus. Miten maalaisromanttista ja selkeätä touhua. Ei ollut tinderiä tai facebookia silloin! Vaan suoraa , rehellistä ihmiskontaktia. Lavatansseja ja muita kirmoja, voi että, pikkusen iski kateus.
Juttelun lomassa tein herkullisia viuhka- uuniperunoita, salaattia ja lehtipihvejä. Äiti oli onnessaan kunnon ruuasta, oli kuulemma npaostellut pelkkää perunaa kuluneen viikon. Voi toista !

Illalla saimme vielä tarmokkaan kohtauksen lähteä metsästämään kanttarelleja. Halusin sieniä, ha-lu-sin. Kun muillakin oli ja torilta en suostu ostamaan. Menimme läheiseen metsään kotitien toiselle puolelle. Ilta-aurinko roikkui alhaalla pilvien lomasta ja järvi oli tyyni. Pääskyset lentelivät kirkuen taivaalla. Metsän pehmeässä sammalikossa temmellys oli vaivalloisen hidasta, kun takana voivotellen kävellyt äiti taivasteli kaikkia niitä mustikoita, jotka menisivät hukkaan. Niinpä hän pisti tohinaksi ja mussutti mustikkaa ennätystahtiin, Minä taas en tohtinut pysähtyä pulleita marjoja syömään, kun mielessä kimalteli kirkas kuva kullankeltaisista sienistä, tirisemässä voin kanssa paistinpannullaa. Vaan kun ei niitä kanttarelleja mistään löytynyt. Ei sitten mistään.

Vaihdoimme kuusimetsiköstä lehtimetsään paremman saaliin toivossa. Vaikka kantoja, kaatuneita puita ja kivekköä löytyi tuon tuosta, ei kanttarelleja kuitenkaan missään. Vaan homeisia kärpässieniä ja muurahaisia. Äiti löysi tällä kertaa mustikoiden sijasta kanervia. Nappasi niitä sangollisen ja istutti pihaan. Ja minä jäin ilman sieniä.
Paluumatkalla kotiin pysähdyimme vanhan mansikkaladon vierustalle poimimaan punaviinimarjoja. Niitä saatiinkin täysi sangollinen. Veimme ne mummulle seuraavana päivänä.


Aamupalaa seuraavana aamuna nauttiessamme selasimme Ikean, Jotexin ja muiden nettikauppojen sivuja ja ahmimme ihania sisustusideoita sisäämme imurien lailla. Päätimme Jamin kanssa (facebookin välityksellä) hankkia meille ainakin uuden ja pienemmän sängyn (nykyinen on 160cm x 180cm kokoinen hirviö), uudet työtuolit sekä pimentävän rullaverhon makuuhuoneeseen (sitten kun on rahaa, heh). Jahka molemmilla on tietokoneet ja muut pelit kunnossa, siirrämme kummankin omat koneet olohuoneeseen ja telkkarin makuuhuoneeseen. Sitten alkaa semmoiset lanit ettei mitään rajaa! Tänään saimme uudet näppikset, kirjoitan niistä seuraavassa postauksessa enemmän!

Lähdimme yhdeksitoista keskustaan ja minä pääsin vihdoinkin istumaan parturin tuoliin! Kauan haaveissa ollut pehmennyskäsittely toteutui viimein ja sain haaveilemani kiharat - oih. Minulla on luontaisesti erittäin suorat ja lätyskät - mutta silti todella paksut hiukset, joten tämä pehmennys kevensi ihan mukavasti ja antoi sitä kaivattua ilmavuutta. Tähän pituuteen nämä käkkärät käyvät mielestäni hyvin ja tykkään lopputuloksesta kyllä todella paljon <3

Nyt on hyvä fiilis ja perjantaina tunnelma nousee kattoon kun Hannele saapuu taloon! Huominen päivä meneekin siivotessa.. Mukavaa loppuviikkoa kaikille !Ei kommentteja:

Lähetä kommentti