torstai 11. syyskuuta 2014

Uulalaa Italiaa ~ Näyttö !

Aa meinasin kirjottaa, että ompas ihanaa kun on keskiviikko, mutta perskule nythän on torstai! Oon menny ihan päivissä sekasin, apua. Eilen käytiin illemmalla kaupungilla ja nähtiin Jamin kanssa Mariiaa. Käytiin Wilhelmiinan kahvilassa kahvittelemassa (ja siellä erehdyin juomaan lattea, hyi) ja sen jälkeen rupateltiin niitä näitä, kuulumisia ja maailman menosta keskustan tuntumassa. Mun piti mennä ostamaan niitä kuminauhoja tuohon mun turianmaskiin, mutta arvatkaapas unohdinko ! Kyllä. Kaikkea muuta tarttui matkaan, paitsi sitä perskeleen asiaa mitä olin lähtenyt alunperin noutamaan. Tyypillistä.
Postiinkin kerkesin jossain välissä itseni änkeä lähettämään kirjeitä 18€ edestä ja lunastamaan vihdoinkin sen yhden paketin, jonka äiti meikäläiselle lähetti. Se sisälsi muutamia vaatteita sekä paaljon kirjekuoria !

 

Ja sieltä postipaketistahan löytyi sitten tämmöiset vaatteet :) Housut ovat jälleen kerran, liian pitkät, mutta eipä se enneä haittaa, kun oon jo tottunut ryppylahkeisissa kulkemaan. Sen kaveriksi tuli tuommoinen valkoinen paituli ja uusi urheilutoppi ! Ah! :) Jamille tilasin  myös pari mustaa toppia, kun vanhat olivat jo päässeet venymään muotistaan.


Mutta hei meillä oli tänään näyttöpäivä! Ja voin tiivistää että helvetin hyvin meni :) Kun tultiin kasilta keittöön niin alettiin heti viimeistelemään alkuruokia ja pääruokiakin, koska parin tunnin sisällä niitä piti alkaa nostelemaan. Saatiin yllättävän hyvin kymmentä vaille kymmenen nostettua meidän alkuruoka, mikä näytti tältä:

 

Alkuruoka nostettiin aika nopeesti ja ollaan kyllä ihan tyytyväisiä tulokseen. Leivän alle levitetty siirappi olisi saanut olla vähän tummempi väriltään, jotta se olis erottunu tuolta leivän alta paremmin. Rucolaa oli vähän liikaa ja se olisi pitänyt pyöräyttää jossain öljyssä, jotta oltaisiin saatu lehdille lisää kiiltoa. Leipä itsessään jäi myös pikkuisen ohueksi ja kovettui mukavasti päältä. Rouskutus kuului ku sitä maisteltiin :D Maku oli erittäin hyvä ja leivälle levitetty sugo aglio antoi mauille potkua. Mozzarella antoi raikasta säväystä ja rucola vehreyttä :) Opettajatkin tykkäsivät tästä ja sanoivat samoja puutteita kun itsellä oli ollut mielessä.


Pääruoka on tuossa kaikessa komeudessaan. Itse tykkäsin hirveästi tuosta värimaailmasta ja asettelusta itsestään. Jami teki aivan loistavan punkkukastikkeen ja sipulilisäkkeet sekä kalan marinadin. Meikäläinen paistoi kalan ja teki bataattilankut sekä nuo yli menneet tomaatit - hups. Maut olivat kuitenkin ok ja eksoottisista yhdistelmistä huolimatta kuulemma ihan kelpo annos :) 


Jälkiruokana meillä oli suklaafondue (suklaakakku), jossa oli muotissa korppujauhojen sijasta kookoshiutaletta, mustaherukkamelbaa (piti olla kirsikkaa, mutta säilykkeestä sitä ei voitu tehdä), persikkaa ja mansikkaa sekä erittäin herkullista basilikajäätelöä. Tässä ei oikeastaan ollut muuta moitittavaa -- tai huomautettavaa, väärän melban ja purkkipersikoiden lisäksi :)
Tämä oli ehdottomasti opettajien lemppari :) 

Kaikenkaikkiaan erittäin onnistunut päivä ja ollaan Jamin kanssa ihan innoissamme tästä päivästä :D !! Nyt kelpaa mennä toppiin jatkamaan samaan malliin !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti