sunnuntai 28. joulukuuta 2014

No jos nyt sitten vaikka

 
Mulla tökkii nyt tämä kirjoittelu aika pahasti, pahoittelen sitä (ties kuinka monetta kertaa). Jotenkin ei hirveästi lomalla malta istua koneen ääreen joka toinen päivä ja tulla kirjoittelemaan, kun on vihdoinkin aikaa tehdä kaikkea muuta - eli periaatteessa olla tekemättä yhtikäs mitään. Lukea kirjaa, köllötellä, nukkua päikkäreitä, pelailla ja syödä. Mikäs sen parempaa.

Kun olin käymässä kotona jouluna, Jami jäi silloin Jyväskylään ja ai kauhistus kun se viikon erossa oleminen tuntui yhtäkkiä kamalalta ajatukselta. Varsinkin, kun oikeasti kurvasin Attilan kanssa kotikulmille ja totesin että ei, ei se Jami nyt tullutkaan mukaan (vaikka olinkin yrittänyt miekkosen päätä kääntää) ja nyt olin ihan oikeasti yksin reissussa. Mutta kyllä se pieni paussi näkemisen suhteen tekee oikeasti hyvää. Tulee kunnon ikävä ja jälleennäkeminen on yhtä riemua!
Saarijärvellä Attila pääsi iloisena taas kiusaamaan vanhempia kissoja - jotka eivät kyllä ilahtuneet terroristivieraasta tippaakaan - ja tassuttelemaan jopa ensi kertaa lumessa - ilman kummempia reaktioita. Äiti vannoi kaappaavansa kissan itselleen ja kaikin mokomin, pikkukaksiossa tuo kersa tekee meidät välillä hulluksi. Kun lähtö Unkariin koittaa, Attila saakin viettää kokonaiset kuusi viikkoa juosten pitkin laminaattilattioita, Roomeon pottaan kusten ja ruoan perään miukuen. Ai että sitä riemua.

Joulu! Tuli ja meni. Onneksi. En ole mikään perinpohjaisin joulun ystävä (suomalaiset joululaulut on jotain ihan hirveetä ja älyttömät määrät koristeita ja moniväriset jouluvalot... ei ei ei) ja meidän perheessä kyseinen juhla yritetään pitää päivien mitoissa mahdollisimman lyhyinä ja ulkonäöltään jokseenkin vaatimattomana. Kuusi haettiin muutamaa päivää ennen joulua sisälle ja heitettiin kaaressa ulos seuraavana aamuna. Samassa rytäkässä piiloon pistettiin tontut, koristeet ja kaikki punainen. Nyt riitti ! Näytti siltä, kuin joulua ei oltaisi juhlittukaan. Ainoana muistuttavana seikkana olivat juuri avatut joululahjat, joita makoilivat pitkin pöytiä ja tuoleja. Attila syöksähteli papereiden seassa.
Jouluna meille tuli syömään isän veli sekä mummu ja pappa. Tein oman osuuteni ruokapuolella ja kokkasin juhlapöytään uunijuureksia (bataatti, punasipuli, lanttu), basmatiriisiä, ylikypsää balsamicopssua, omenaista kastiketta sekä jälkiruoaksi mandariinihyytelöä. Nousin aattoaamuna kuuden aikaan laittamaan possua uuniin ja sen jälkeen käperryin vielä muutamaksi tunniksi peiton alle piiloon. Herättyäni avasin ensimmäisen paketin, jonka Jami oli minulle mukaan pistänyt. Sieltä kurkistivat uudet KOSS'in kuulokkeet (Attila pureskeli edelliset nappikuulokkeet päreiksi...), joita olin toivonut hartaasti ♥ Jamin paketista tupsahtivat flanelliset yöhousut c:

Joulupäivä meni itsessään kaiken harmonian keskellä ja loput lahjat avattiin illemmalla, kun vieraat olivat lähteneet. Oli kiva kun koko perhe oli koolla, ja tänä vuonna oli Samin vuoro jakaa lahjat. Isoveljet olivat perinteiden mukaan aloittamassa omaa pientä kahakkaansa lahjojen jaosta, ennenkuin vanhemmat päättivät ripeästi asian heidän puolestaan. Kyllä ne pojat vaan jaksaa vääntää :D
Alla on osa joululahjoista, kaikista en jaksanut alkaa kuvia ottamaan, kun niitä tuli nytkin jo noin mahottoman paljon !

Äiti osti minulle KapHalista tämmöisen aivan ihanan sinisen villatakin. Olin itse tätä valitsemassa, mutta siitä huolimatta paketin avaaminen tuotti pienen yllätyksen ja loputtoman riemun!
Keltainen karvahuppari tuli myös äitiltä. Ihanan lämmin ja värikin on enemmän kuin mieluisa :)
Jamille ja itselle uudet veitsipussit, tai no pikemminkin laatikot. Jami ilahtui ikihyviksi, kun edellinen koulun puolesta saatu kangaspussi alkoi jo hajota käsiin.
Uusi vispipuuronvärinen pörröhuopa vanhemmilta ♥
Erik Axl Sundin rikostutkimuskirja äidiltä (ah ihanaa, murhakirjat on niin kivaa vaihtelua romantiikkaan), bodybutteri ja KOSSin kuulokkeet Jamilta c:
Tuon Rose Visage kasvoveden ostin itselleni ennakkoon, siksi vajaa pullo kuvassa ^^
Äidiltä ihana villashaali ja Jamilta lämpöiset pörrösukat!
Jami antoi tämmöisen pienen rasian mun ompelulangoille, jotka olivat aina missä ja miten sattuu sotkussa.
Kummitädiltä saimme äitin kanssa tämmöiset ihanat telineet, joihin voi laittaa vaikkapa valokuvia tai muistilappuja c:
Ja ihana Jami osti mulle paidan ♥ Tosi nätti ja kiva pitää päällä :)
Kuvista puuttuu äidiltä saatu Indoor Garden (joka odottaa unboxaamista jahka päästäisiin uuteen ja isompaan kämppään), Jukkapalmu, pippurimylly, Jamin karvatohvelit, kylpytakki ja raitapaita, sipulipilkkuri ja suklaat :) 

Kohta menee muuten rikki 300 postausta, tekisikö teidän mieli jotain erikoispostausta? :)


2 kommenttia:

  1. Ihana toi neule!! Ja kisuli taas söpöilee :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Se oli kyllä ihana löytö :)
      Attilasta on tulossa oikee linssilude :D

      Poista