sunnuntai 31. elokuuta 2014

Hupsistaa

Mites tämä nyt näin pääsi jäätymään tämä kirjoittelu ? Kääks. No mutta ei paniikkia, täällä sitä taas ollaan, pienen ja pippurisen postauksen portailla. Tultiin just Jamin kanssa Saarijärveltä äidin kyydillä. Nyt on taas kaapit täynnä ruokaa, gerberoita olkkarissa ja uus viherkasvikin tuossa ikkunalaudalla. Aina pitää ostaa jotain piristettä :)

Viime viikko koulussa oli aika letkeä. Keittiötä oli nääs vain tiistaina ja perjantaina. Muutoin aika käytettiin pitkälti jakson päätyön suunnitteluun. Ollaan onneksi Jamin kanssa pari ja vielä saatiin vaihdettua aiheeksi Italia ( haluttiin se sen takia, kun oltiin siellä Trattoriassa TOPissa, ja sehän on italialainen ravintola ) Lapista erään luokkalaisen kanssa. Saatiin siten aika nopeasti listat, menukortit ja laskennat suoritettua ja nyt vaan odotellaan, että päästään viimeistelemään, tulostelemaan, misaileman ja tietenkin toteuttamaan kaikki parin viikon sisällä. Onneksi tuo rysä on parityö, sillä kolmen ruokalajin menu sekä kaikki kirjallinen työ siihen päälle on aika raskas homma, paitsi tietenkin jos sen osaa. Parin kanssa on helpompaa kun voi jakaa kaiken ja homma tuntuukin yhtäkkiä miljoona kertaa kivemmalta :) 

Tehtiin tiistaina kampasimpukoita, kuharullaa ja kevyesti savustettua lohta, perunatartaletti, porkkanamuhennosta, punasipulihilloketta, kesäkurpitsasuikaletta ja paprikapohjaan tehty beurre blanc. Voin sanoa, että simpukasta en tykännyt erityisemmin. Sen kostuumus oli liian kuminen ja samaan aikaan pehmonen, tosi semmonen limanen :'D Eikä se kyllä erityisemmin miltään  maistunut. Kalat oli ihan ok, kuha oli lemppari ehdottomasti.
Kuvat on otettu tolta päivältä kännykällä kun kamerasta unohtui se armas muistikortti kotiin. Äh. No onneksi iPhonessa on suht ok laatu, vähän rakeinen :DPerjantaina meillä olikin sitten kampelaa oikein mereltä saakka! Ja sen kyllä huomasi, kun kalojen laatikko avattiin, se haju oli melko erikoislaatuinen... mutainen ja merellinen samaan aikaan, mutta ei kuitenkaan miellyttävä. Kampelat haisi ihan pirun pahalle :'D Opettajan näytettyä meille miten kalaset oikein siivotaan, tehtiin itse sama perässä. Ja oli se vähän kyllä erilaista, kuin lohen siivous...
Ensin poistettiin nuo sivuilla olevat evät ja tehtiin pieni viilto pyrstön tyveen nahan irrottamista varten. Kampelathan on ihan valkosia tuolta vatsapuolelta ja kyseinen puoli oli harvinaisen rasittavaa nylkeä, koska se oli pikkuisen joustavampaa kun tuo päällysnhaka. Kyllä se siitä kuitenkin jonkin ajan kuluttua lähti ihan nätisti :) Sen jälkeen irrotettiin pää ja pyrstö, siistittiin sisältä ja irrotettiin loput evät. Sitten fisut kypsennettiin ja niistä irrotettiin keskellä ollut, koko kalan levyinen ruoto. Ruodon päältä leikattiin viistoon kaksi filettä molemmilta puolelta, jonka jälkeen ruoto ns. nostettiin niiden alta varovasti, niin etteivät alla olleet lihat vaurioituisi. Mutta olihan se aika hankalaa, kun kala oli sen verran kypsää, että liha vaan murentui pienimmästäkin kosketuksesta :'D onnistumis-skaala oli täten erittäin vaihtelevaa :DAlkuruoaksi söimme omena-sellerisalaattia, tummaa balsamicosiirappia, riimilihaa ( carpaccio ) sekä paahtofileetä. Tykkäsin itse kaikista kovasti ja melkein nuolin lautasen puhtaaksi :D Se ei tunneilla ole kuitenkaan soveliasta joten tyydyin raaputtamaan haarukalla ja veitsellä viimeiseen tippaan saakka.

 

Ja muutama kuva pääruoka-annoksestani. Kampela oli kyllä aika jännän makuista :D Ei pahaa, mutta maistui kyllä erilaiselle esim. loheen tai toiseen valkolihaiseen kalaan - kuhaan verrattuna. Maku oli ehkä vähän täyteläisempi, mutta ei yhtä raikas kuin edellä mainitulla kuhalla. Merellisyys maistui myös heti siinä sivussa. Jännänmakuinen !
Kampelan lisukkeina oli parsaa, tomattia, porkkanaa, vesikranssia ( vihreä koristus ), valkosipuliperunoita sekä simpukkakastiketta. Nämä simpukat maistuivat pikkuisen paremmilta, mutta eivät edelleenkään vakuuttaneet :'D 

 

Olisitteko kiinnostuneita blogi-kirppiksestä? Joku siitä jo kyselikin, ja mulla olisi tuolla toista nyssäkkää vaatteita, mitä meikäläinen ei enää tarvitse. Voisin tehdä erillisen sivun kirppikselle sitten jos ja kun teitä kiinnostaapi :) !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti