sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Midsummer


Tuonelan Lautturit! Alta pois! :D
 

Olipas kylmä juhannus. Ompas kylmä kesä, mitä, syksyäkö tässä jo elellään?  Ei tämä oo kyllä mistään kotosin, kun sisällä pitää istua ja haaveilla lämmöstä. Mun ruskettumissuunnitelmatkin meni ihan rusinaksi kun kelit päätti kääntää lämpömittarinsa pois päältä. Nytkin ulkona paistaa aurinko, mutta tuulee tosi kylmästi ja pilvet on vallanneet taivaankannet. Muurahaiset vaeltaa kohmeisina maanpintaa pitkin, itikat on häipyneet, samoin pääskyset sekä perhoset. Kaikki värjöttelevät jossain piilossa tuulelta. Aivan naurettavaa touhua. Ja nyt kun keskikesä koitti, alkavat päivät taas lyhentyä ja yöt pidentyä. Katotaanpas vaan, niin elokuussa joko sataa lunta tai sillon ne helteet vasta saapuvat takaisin, kun loma on jo lopussa.

Meillä juhannus vietettiin nimenomaan sisätiloissa. Mun nuorempi isoveli Sauli tuli käymään Kankaanpäästä täällä ja autoin häntä mm. lataamaan Crysis ykkösen hänen Xbox Live tililleen, sitäkin oli odottanut monta kuukautta, mutta kun nähdään niin harvoin :/
Meidän suvun riihen takana olevalle pellolle oltiin kevään  mittaan kerätty valtava kasa risuja ja kaikkea turhaa roinaa, joka sitten sateen tauottua tuikattiin tuleen pienen bensan avulla. Kokko paloi reilussa puolessa tunnissa hiillokseksi, joten siellä ei kauaa sinänsä mennyt. Makkaraa ei paistettu tai mitään muutakaan, sillä kuka tuolla kylmässä nyt jaksoi niin kauaa seisoskella.
Aurinko onneksi välillä suostui näyttäytymään ja loi kivan kontrastin Salkkoniemen taakse taivaalla lepäävän tumman verhon kanssa. Kuvailin nuorinta serkkuani, Unnaa, joka osoittautui aikamoiseksi linssiluteeksi :D
Jossain vaiheessa iskän tuttu kauhoi pienen ryhmän kanssa kumiveneellä Sammakkolahden pusikoista. Tuonelan Lautturit. Porukka oli lähtemässä laskemaan koskea, sää olisi voinut olla senkin kannalta parempi, mutta vesi oli onneksi korkealla.

Suurimman osan ajastani, kokon katsomista lukuunottamatta, vietin sisällä ommellen. Sain valmiiksi erään tilaushevosen ja itselleni toisen, jonka varmaan myyn jossain vaiheessa pois.

Tilaushevonnen
 Siinäpä meikäläisen juhannus :) Kohta suuntaan bussiasemalle ja kotiin! Tänään nään pitkästä aikaa myös Jamppaa c: !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti