lauantai 28. kesäkuuta 2014

Cooking time !

 Heipparallaa! 

Tänään soin itselleni pienen shoppailukierroksen kaupungilla aherruksen aamun jälkeen (siivosin koko kämpän) ja hyvin tienatun kirpparimenekin kunniaksi. Ostin meille uuden suhkuverhon (koska ne delfiinit.. eh) Anttilasta, kun siellä oli muutenkin hurjat alet! Kerron kohta mitä muuta sieltä ostin, mutta tässä eka tämä kuvanen:


 Eikä tuokaan maksanut kun vaivaiset 7€ ja risat. Toinen syy delfiinien lisäksi, miksi halusin uudet suihkuverhot, oli se kirottu materiaali. Tuo on semmoista jäykkää, mikä pysyy kaukana suihkussa olijasta, toisinkuin ne lipulipu-verhot, jotka alko lähentelee ikävästi ja tarrasivat kylmällä pinnalla lähimpään pakaraan. Ei semmosta jaksa katella :D Joten tämä oli todella hyvä ostos. Suihkussa on melko pimeää, kun tuo materiaali on vähän paksumpaa myöskin. Tekaisin ylimääräisistä rinkuloista tuommoisen ketjun, millä saa nuo verhot kasaan kun niitä ei käytä. Eivät varasta kaikkea tilaakaan kun ovat niputettuna :)

Ostin Anttilasta myös Jamille vähän ylläreitä (niistä kerron toisessa postauksessa) sekä yhden palasen Alman myöhäiseen synttärilahjaan, hehe. Ostin myös villalankaa, jotta sain viimeisteltyä kotona jököttäneen tilaushevosen. Anttilasta kävin Sokkarilla ja sieltä löysin Jampalle suihkusaippuan kahdella eurolla, wuu! Alet on kiva juttu. Itselleni en langennut ostamaan mitään, ehkä ensi kerralla sitten. Sokkarilta vaelsin viellä Forumille viemään puhelimen viallisen laturipalikan vaihtoon.
Oon muuten  ihan onneton pukeutuja tämmösellä onko-vaiko-eikö-kesäsäällä.. Aattelin, että eiköhän siellä pärjää farkuilla, collegepaidalla ja Jampan huivilla... ai että pärjäsikö. Vähän liiankin hyvin! Hyvä ettei hiki virrannut solkenaan, huh. Onneksi kotona oli tuuletin ja suhteellisen viileä kämppä...

 Mutta hei! Mä tein tänään ruokaa! Jami tulee aamuyöllä kotiin ja hän lähetti kauniin pyynnön, jos vaikka tekisin jotain helppoa ruokaa, mitä hän voisi mikrottaa kun saapuu kotiin. Päätinpäs sitten tehdä lasagnea! Koska oon tosi huono ottaa noita tekovaiheiden kuvia, osa niistä puuttuu, ylläri ylläri. Korvaan ne sitten tekstillä, nou hätä!
Tuosta tuli tosi maukasta, mutta toisenlainen vuoka olisi ollut parempi. Meinasin ostaa Anttilasta semmoisen lasisen uunivuoan, mutta ajattelin sitten, että varmasti pärjään ilmankin. Noh, kyllähän se piti paikkaansa, mutta tuo oma vuoka jäi vajaaksi. Anyhoo! Tässä teille ohjeita (resepti on valion sivuilta, oon vähän muutellut):

_____________

1 pkt Lasagnelevyjä / isoja vehnätortilloja

Kastike:

400g naudan/ sika-nauta jauhelihaa
Voita paistamiseen
1-2 kpl sipulia 
1-2 kynttä valkosipulia
1 pussi (200g) Herne-maissi-paprikaa
Suolaa
Oreganoa
Pippurisekoitusta
1 tlk Tomaattimurskaa
1 prk Valio Crea ruokakermaa
1 pussi (150g-300g) Juustoraastetta


 
Aloitin freesaamalla sipulit voissa (=kuullotus). 

 
Sen jälkeen paistoin jauhelihan. Tuossa minun pannulla on tavaraa samaan aikaan paistumassa ihan liikaa, kannattaa paistaa niin, että pannu on puolillaan. Jauhelihan pitää paistua eikä kiehua. Erillistä paistorasvaa ei myöskään tarvita, sitä on lihassa itsessään. 

 
Sitten sekoitin joukkoon nuo pakastevihannekset sekä sipulin. Lämmittelin niitä siinä hetken ja maustoin kevyesti suolalla ja pippurilla.

 

Seuraavaksi kaadoin joukkoon tomaattimurskan sekä ruokakerman. Sekoitin seoksen tasaiseksi ja jätin hautumaan pieneksi toviksi. Sillä aikaa aloin väsäämään ekaa kerrosta lasagnelevyistä vuoan pohjalle.

 
Pari vaihetta myöhemmin, koko komeus koottuna. Periaatteessa siis kokosin pohjalle lasagnepohjan, laitoin päälle n. 1cm soosia (sitä oli vähemmän kuin olisi tarvinnut, siksi noin vähäinen määrä) ja sitten juustoa (150g ei riittänyt itselle ainakaan, jouduin raastamaan lisää). Viimeiseksi aina lisää levyjä.

Uunin lämmitin 225 asteeseen ja 15 minsaa riitti oikein hyvin mehevään lasagneen :) Tuli oikein maukasta ja varmasti maistuu Jampallekin, kun pääsee kotiin.

 
 Erittäin kaunis lähikuva malliannoksesta, kyllä vain :D

Seuraavassa postauksessa esittelen mitä ostin Jamille ns. tsempparilahjaksi. On niin reippasti ollut järkkärinä liikenteessä, että tottahan toki siitä nyt pitää vähän palkita c: ja ainahan se on mukavaa kun toinen tulee takaisin kotiin ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti