torstai 8. tammikuuta 2015

Eiku menoks hei

Minäkin monien onnellisten joukossa talsin tänään koulurakennuksesta sisälle, ehkä vähän jäljessä ajatuksesta, että nyt tämä homma oikeasti jatkuu. Eipä olisi haitannut jäädä lomalle vielä muutamaksi viikoksi, mutta ei tästä ammatinlukemisesta tulisi sitten kyllä semmoisella menolla yhtään mitään. Itsekin siinä ehkä vähän vetelöityisi kun se tietty rutiini jäisi kokonaan pois. Että ehkä se liika lomailu ei ole kuitenkaan 100% hyväksi! Ja sitäpaitsi, haluan jo hirrrmuisesti saada kokin paperit kouraan, että voi keskittyä siihen tienestin hankkimiseen ja sen semmoiseen.
Tänään tosiaan koulua joo. Käppäiltiin Jamin kanssa ensin Viitaniemeen KV- valmennuskurssille ulkomaantoppia varten. Onneksi tämä oli ainut kerta kun torstaisin joutuu raahautumaan kahdeksaksi jonnekin, sillä tuo kurssi on tästä lähtien netin kautta tehtävissä. Kurssilla istumisen jälkeen suunnattiin Priimukseen vaihtamaan  - ah pitkästä aikaa - kokkivaatteita niskaan. Viimein joululahjaksi ostetut uudet veitsikotelotkin pääsivät käyttöön! Teoriatuntien jälkeen suunnattiin tuttuun alakerran carte-keittiöön. Meitä oli paikalla semmoinen kourallinen porukkaa, kahdeksan henkeä plus opettaja. Viime keittiöjaksossa meidän ryhmä oli suurimmillaan 11-12 henkeä, joten nyt sitä tilaa vasta onkin kokata. Ja eipä tämä meidän ryhmä tuon isommaksi oikeastaan muutukaan. Ei käy kateeksi semmoisia laumaluokkia, joissa kokoonpano on siinä 20 kieppeillä. Voin sanoa, että silloin on kitchenissä tungosta ja pöytätilasta tapellaan kuin leijonat gasellin raadosta.


Jakson aiheenahan on tällä kertaa tilaus - ja juhlaruoat, eli periaatteessa tehdään melko samanlaista settiä kuin a la carte - jaksolla, mutta nyt vaan isommille määrille. Opinnäyte työ suoritetaan myöskin tässä jaksossa ja se tulee olemaan aika samanlainen kuin carte - jakson Italia- näyttö, mutta taas - isomalla skaalalla ja eri teemoilla. Tällä jaksolla tullaan myös tekemään varmaan ainakin yksi keikka jonnekin tilaisuuteen, mutta siitä ei sen pahemmin kyllä puhuttu. Jaksosuunnitelmassa oli melko samanlainen rakenne kuin ensimmäisellä jaksolla viime vuoden puolella. Silmiin pisti muutamia uusia ruokia, kuten vaikkapa madekeitto, mutta silti tartaletit, muusit ja poronkielet olivat edelleen paikallaan.
Mutta ehkä paras juttu; saan olla Jamin parina koko jakson ! Ei tartte murehtia miten oma pari hoitaa hommansa ja kenen kanssa ylipäätään joutuisi työskentelemään. Nyt on kyllä hyvä fiilis :) Ah, ihanaa. Jamilta voi aina kysyä neuvoa ja pyytää apua jos tarvii. Ei tartte pelätä, että toinen jättää liemeen tai alkaa hommailee jotain aivan omiaan. Tänäänkin meidän yhteistyö oli ihan saumatonta ja saatiin kaikki ruuat valmiiksi kuin liukuhihnalla.

Ajattelin pistää pystyyn kokeellisesti blogikirppiksen poikasta, kun täällä pyörii muutamia vaatekappaleita, joille ei ole kyllä mitään käyttöä. Olisitteko semmoisesta kiinnostuneita? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti