maanantai 12. tammikuuta 2015

Vajaamiehitystä


Mustajuurikeittoa, juustotikkuja, miedosti savustettua lohta, suppilovahverokastiketta ja kasviksia. Jälkiruoaksi valkosuklaa panna cotta , omenakompottia, mansikkakastiketta sekä mantelikeksejä.

Leppoisa päivä keittiössä neljän opiskelijan ja yhden opettajan voimin. Vaikka se ei muille ehkä hyvää tiedäkään, voisin helposti tehdä enemmän näin ihanan hiljaisia ja rauhallisia keittiöpäiviä. Ei kiirettä, ei valitusta, ei liikatiskejä tai turhaa sotkua eikä mitään muuta, kuin saumatonta työskentelyä ja täydellinen työrauha. Mikäs sen parempaa?
Tajusin vihdoin kollaasin käytön, vitsi miten näppärä. Kuvien laatu on vähän mitä on, kun en kameraa jaksanut tänään kouluun raahata. Otin muutaman kuvan myös tuosta meidän alakerran keittiöstä, jotta saatte osviittaa siitä, mimmoisissa tiloissa me näitä ruokia oikein kokkaillaan. Tuossa ollaan juuri saatu loppusiivoukset tehtyä ja kaikki pinnat kiiltää puhtauttaan.
Jamikin siellä tiskinurkassa hääräilee. Itse pidän kovasti Priimuksen opetuskeittiöistä ja tämä alakerran mesta on ehdoton suosikki. Varsinkin näin pienellä ryhmällä.

Käytiin koulussa uurastamisen jälkeen Mariian kanssa hemmottelemassa itseämme parturin tuolissa istumisella ja nyt molemmilla on taas pikkuisen hehmeämpi kuontalo ! Parturissa minulle lupailtiin jo kovasti, että kesää - ja valmistumista vasten - minulla olisi jo korea polkkatukka! Sitä odotellessa. Kävin matkahuollosta noutamassa Attilalle ostamani ahmimiskupin, joka osoittautui astetta odotettua suuremmaksi, noh, kyseessä oli kuitenkin koiralle tarkoitettu kuppi, hups. Olin mielessäni varmaan pienentänyt annettuja mittoja pienemmiksi. Mukana tuli myös pieni pussi koirannappuloita.. ööm, joo. Minnes minä ne viskaisen? :D Koiraahan meillä ei ole. Haluaako joku?
Kävin paluumatkalla kotiin kaupassa ostamassa muutaman pussin leipää, kolme pientä purkkia soijakaakaota sekä päärynöitä. Kotiin päästyäni Jami oli ihanana imuroinut koko kämpän ja nyt eletään hiekatonta viikkoa, kun Attila viettää lomapäiviään vanhempieni luona. Eläköön paljaat jalkapohjat ilman hiekanmuruja !

Yritän huomenna kuvailla niitä vaatteita, joita ajattelin myydä pois. Päästään tosin vasta 4 maissa koulusta, joten ylimääräistä valoa ei kyllä ikkunoista taida herua.. Valosta puheenollen, tänään paistoi aurinko ! Piristi ihmeellisesti päivää tuommoinen pieni valonpilkahdus taivaalla :) Hyvää viikonjatkoa kaikille!


2 kommenttia:

  1. Mää voin ottaa ylimääräset koirannappulat :)

    VastaaPoista
  2. Voi mahtavaa! :D mites minä ne luovutan? Noudatko vai tuonko tyyliin kouluun? :)

    VastaaPoista