torstai 29. tammikuuta 2015

Etanoita ?!

Tänäänpä koulussa päästiinkin maistelemaan alkuruoan annoksessa etanoita pastataikinasta tehtyjen nyyttien sisällä. Itse olen aikaisemmin kerran kyseisiä elukoita maistellut, eivätkä ne oikein yllä kyllä lempiruokien listalle, saatikka top sataseen. "Hei tässähän on nyt se sääetana, jonka eilen tapasin kävelytien varrella." Mitenhän etanat prosessoidaan ja miten niitä tuotetaan? Onko jotain etanafarmeja vai kerätäänkö ne vaan takapihoilta? Nuo etanat mitä me käytimme, olivat peräisin Ranskasta, joten mitään lähiruokaa ei kyllä todellakaan ollut tarjolla. Makua ei sinänsä ollut mitenkään erityisen paljon, mutta hajua pakettia avatessa sitäkin enemmän. Jotenkin en itse pystynyt rauhallisin mielin niitä syömään, ei tuntunut kivalta.


Nyytit suljettiin kananmunalla, sidottiin  langalla kiinni, jonka jälkeen ne heitettiin hetkeksi frittiin. Etanoiden kanssa laitettiin hieman paprikaa, sipulia, pekonia ja tuorejuustoa. Muita lisäkkeitä alkuruoassa oli: porkkanapyree sekä punasipulihilloke.
Pääruokana meillä oli paahdettua nieriää, pinaatti-hollanninkastiketta, perunablinejä ja juuressuikaleita. Jami teki soosin ja lisukkeet ja minä paistelin kalat kun sen aika tuli. Vähän väritön annos, mutta oikein herkullista ! Blinit olivat pikkuisen paremman makuisia kuin normaaliin muottiin tehdyt versiot. Peruna toi omaa turvallista ja makeaa makuaan sekaan, joten hiiva sekä kalja ei maistunut niin kovasti enää lävitse. Hapanta se kyllä oli ja vähän tympeän makuista omaan suuhun.


Jälkkäriksi oli omenarobettia (josta tuli älyttömän hyvää) sekä suklaamoussea, josta tuli pikkuisen liian tiivistä ja äklönmakeaa. Sorbetti oli helppo tehdä ja aivan ihanan raikas lisä lautasella. Pitäisi itsekin kotona tehdä jonkinmaksuista sorbettia, kun ei sen tekeminen ollutkaan niin hankalaa kun oletin! Helpompaa kuin jäätelön. Laitoin tuohon omalle lautaselle lisäksi hieman appelsiinilla maustettua mansikkakastiketta c: nam


Koulun jälkeen Jami lähti kavereidensa luokse tekemään ruokaa ja pelailemaan lautapelejä. Minä suuntasin kotiin vaihtamaan vaatteita ja puoli kuuden maissa oltiinkin Mariian kanssa Harjun juhlasalissa stepperilautojen sekä jumppamattojen kanssa, valmiina hikoilemaan. Mentiin siis hieman jumppailemaan ja ai saakeli - kyllä teki muuten terää! 45 minuuttia tiukkaa steppailua jonka jälkeen lihaskuntoa ja venyttelyt. Huomenna on pikkuisen ojentajat ja peppu kipeänä! Tunnin alussa en  meinannut millään päästä askeleihin mukaan, varsinkaan kun yritin ottaa käsiä mukaan liikkeisiin. Hetki siinä meni - ja kun luulin että alkaa homma pelittämään niin eipäs, ei, nope, ehei. Välillä naurettiin Mariian kanssa kun jotkut liikkeet menivät aivan penkin alle ja lihaskuntoa tehdessä irvisteltiin toisillemme dippejä väännettäessä. Ensi viikolla taas pelaamaan sulista ja jumppailemaan lisää! Kyllä on hyvä fiilis! 

Hyvää alkavaa viikonloppua kaikille, meikä aloitti lomailun jo tänään, koska koulussa on jotain ihme härdelliä menossa :) See ya !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti