keskiviikko 22. elokuuta 2012

15. Kitchen Nightmare


Joo heipparallaa kaikille taas tällee tasapuolisesti :) Taas on yksi päivä amista takana (oikeestii D:) ja miljoona edessä. 
Tänään mentii taas vaihteeks samaa matkaa Katjan kanssa Priimukselle. Metsästettiin sen kaverin pyörää hetken tuossa Harjun koulun eessä, mutta ei sitte löyetty. Tää oli tärkee tieto, huhhuh.
No aamusta meil oli sitte semmone JAMO esittely, mikä oli kyllä 90% kaikkien mielestä ihan turha, minä mukaanlukien. En oikeen saanu selville, että mistä siinä oli oikee kyse ja mikä se idea oli, mutta onneks sitä ei tartte enempiä miettiä. Sen session jälkeen mentiin luokkaan ja käytiin vähän teoriaa päivän kokkailusta ja muusta tulevaan liittyvästä. Esim, ens viikolla mennään melomaan ja on Venetsialaiset (: Jeejee! Sitte saatiin meijä veitsipakit   . Ne on hiiienot (: Ja toi kokkiveitsi on oikeesti ihan sairaa iso, ja kevyt. En oo tottunu leikkaa tommosilla D: Itellä on semmone painava ikean kokkiveihti..
Hypätään suoraan tonne keittiöhommaan, siitä riittää jonkun verran kerrottavaa.
Tänäänhä oli aiva sairaan pitkä päivä, ysistä melkein kuuteen. Pisin päivä tähän asti, 8,5 tuntia, joista 5 oltiin keittiössä. Huhhuh! Tehtiin kasvissosekeittoa ja sämpylöitä juustolla tai ilman. Iha ekana harjoteltii leikkelee kaike maailma juliennei, brunoisei, paysannei ja mirepoixei. Eli erilaisia suikaleita ja erikokosia kuutioita. Tuttua vanhaa, kyllähän sitä nyt puukkoa ossaa käyttää :D
Olin yhen Anniinan kanssa parina, meijä ryhmää olis kuulunu vielä Niki, mutta hänel ei ollu kokkivaatteita, niin keittiöö ei ollu mittää asiata. Hoiettiin sitte Anniinan kanssa kattamiset ja ruoan esillelaitot. Iha kivaa hommaa ja vaikka oltiin koko aja seisoma-asennos sun muuta, niin ei tuntunu kyllä missää! Ostin sen verra hyvät kengät, ettei mitää rajaa.

Näytän kyllä iha idiootilt noi kokkivaatteet päällä, mut kyl mä ylpeydellä niitä kannan, koska sitte ku valmistum, ai että (: Pittuutta sais kyllä olla lisää, oon edelleen luokan lyhin. Ei tässä mitää :D Jälkeen jäädään!
Siinä sitte aikamme sählättyä saatii keitot valmiiks ja mentii syömää. Meijä LV sit siin kyseli, että miten omasta mielestä onnistuttiin ekalla keittiökerralla. Mulla ei sinänsä ollu muuta ongelmaa, muttakun mie jäädyn niin kauhee helposti, varsinki kun on uus keittiö ja epäselvät ohjeet. Parhain yhdistelmä ihan oikeesti :'D Kyselin kauheesti ja risteilin ympäriinsä iha jäätävästi. Mut sitte ku tein jotain niin se kans tehtii sit kunnolla, et oon kyllä huolellinen ja näin, mut en uskalla tehä mitään ellei oo täysin selkeitä ohjeita ja ei epäselvyyksiä. Mun pitää oppia vähä luottamaan itteeni, koska tosi usein ko oon jääny kahen vaiheille tekemään jotain, ja oon jättäny tekemättä, se oliski menny ihan oikein. Se tunne sitte.


Sitte ko alettiin pakkaamaan tuota sosekeittoa ja niitä sämpylöitä pusseihin ja purnukoihin, kello oli jo rutkasti yli viiden. Kaikki oli aika poikki ja iha ungh. Oli kuuma ja hiki ja monilla särki jalkojaki. Mutta silti jakso vitsiä lentää sun muuta. Pakkaamiste jälkeen alettiin siivoomaan, hitto siinä oliki enemmä tekemistä ko aattelin! Jokane paikka, mitä ei ees oltu käytetty, puunattiin ja hinkattii kunnes Sanna (LV) oli tyytyväine. Ei me sitä orjameiningillä siis toteutettu, meijä ryhmä oli kuulemma sottpyttyjen kerho :D puunattiin lattioita ja hilattii vettä kaivoon sun muuta. Kyllä siellä meinaan kiilsi paikat iha katosta, ainaki melkee, lattiaa asti eikä ollu likaa missään. Ja me oltii iha puolkuolleita ja kaikki halus vaa kotiin. Mut kaikista parasta oli se, että me oltiin oikeesti tehty töitä ja arvatkaas miks? Meillä alko tänään viikonloppu. Saatiin loppuviikko vapaata :D Osaks senki takia, koska opettajilla on joku koulutussysteemi. Ai että, amiksessa kelpaa olla, hakekaa amikseen, oikeesti. Tehkää se :D


 Ei siinä sitte mitään, Vilman kanssa köpöteltiin asuntolalle ja sitte löhöilin vähä lisää. Nyt vasta alko särkee jalkoja ja kello on kohta kymmene :D Täytyy painella nukkuu pia, huomenna pitää lähtee linkillä kotiin kattoo kissoi ja isoveljee (: Heipsulivei!2 kommenttia:

 1. NJOO ois kelvannu loppuviikko vapaata D: ottaa pattiin nuo 8-16 koulupäivät, ngnghnghgngh. Meinasin ehottaa jotain kaffittelutuokiota kun oot täällä mutta jatkis on viikonloppuna nii minähän oon sinne menossa tosiaan :--D hupsistaaaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi että! pittää kattoo joku viikoloppu :D mie vaa homehun tääl kotona, metsän keskellä... karhujen seassa. eiku.
   ahahahaah amis rocks (;

   Poista